Jag är helt kär i denna rätten. Alltså HELT frälst.
Jag vet inte riktigt vad det är med detta men jösses så gott det blev.
Det är en perfekt balans mellan surt, sött och salt och en fröjd för ögat att beskåda dessutom!
Det är en perfekt vårsallad skulle jag säga, men ändå väldigt matig.
Många känner att det är väldigt tråkigt att äta sallader då allting är precis likadant varje gång (eller tre månader i sträck om man är den personen som äter säsongsbaserat).
Denna sallad innehåller de vanligaste grönsakerna men med en liten specialare.
Så jag slog ihop mitt kloka huvud men min vassa globalkniv och åstadkom detta:
Asiatisk lax- och nudelsallad med glaze? Det kan vi kalla den.
Salladen kan du göra precis hur du vill med vilka ingredienser du vill. Jag vill dock ha den ganska matig så jag använder alltid någon baljväxt och någon rotsak.
Sallad för fyra pers:
200 g Salladsmix (alldeles för lat för att tvätta sallad haha)
10 Plommontomater
1/2 Gurka
1 Morot
1 Paprika
200g Sockerärtor
1 knippe Salladslök
1 hackad apelsin
Glaze:
1 dl Ostronsås
1 dl Sweet Chili
1 tsk Färsk ingefära
1 st klyftor Vitlök Vanlig
1 tsk Sesamolja
1 tsk strösocker
0.5 st Lime
Lax: 200g per person
Stek laxen på hög värme med glazen!
Glasnudlar: 200g kokta glasnudlar
Servera med valfri yoghurtsås 🙂
/P & junior
Bästa!! 😍
GillaGilla