Träning = Tandborstning?

Träning = Tandborstning

Jaha. Och vad menar fröken Friberg med detta nu då?
Kommer till det. Alltså, jag hade världens bästa plan med hur jag skulle lägga upp träningen under mina fem dagar i Italien.

Ni vet, jag skulle både springa och köra det ena och det andra varje morgon. Slutade med att jag en dag gick ut och sprang 5 km.
And that´s it.

Hade detta varit för 8 år sedan hade jag fått brutal panik och ångest. Känslan av att jag är dålig som inte håller mig till min plan och diverse negativa tankar.

Träning är 80% disciplin och 20% vilja.
Idag? Idag finns det inte ett uns av ångest eller negativitet kring detta.Jag vet att många kan relatera till detta och förstår vad jag menar.
Att man har en plan, ett mål och en vilja.


Men ibland kommer livet emellan. Nu finns det två vägar att gå. Antingen ta tag i livet och förhålla sig till situationen och sedan återgå till träningen som du tänkt. Eller så låter du livets motgång dra ner dig så du lägger dig själv helt åt sidan.

Vilket gör att ditt mål och ditt välbefinnande tar den största smällen.
Dagligen träffar jag människor som kämpar med att komma iväg 1 timma per vecka, det är 60 min som antagligen ger dig 100 gånger mer energi än den där chipspåsen på onsdagskvällen efter jobbet.

Så varför väljer folk att gå hem och lägga sig i soffan varje kväll istället för att gå ut och springa/promenera som får dig att känna dig pigg och glad? Eller gå till gymet och köra det där passet som får endorfinerna att kicka så galet? Eller det yoga passet som får dig att känna dig som världens mysigaste människa?

I min värld handlar det om disciplin. DISCIPLIN FOLKS!
Det tar upp till 3 veckor för att ändra en enkel vana, som dricka ett stort glas vatten på morgonen. Men att tex gå till gymet varje dag kan ta upp till ett år.

Och hur ofta ser vi inte hur smockfullt det är på gymet varje januari för att sen trappas ner… Samma sak är det i augusti.

Så, in med diciplinen och lita på dig själv och din plan. Att träna borde vara som att borsta tänderna. Man bara gör det. Men om man skulle glömma att borsta sina söta små tänder nån dag ibland så får man ju inte ångest, eller hur?
Gör det du mår bra av just IDAG.

INGENTING är onödigt, LITE är bättre än INGET.

PUSSSS!!!

2 reaktioner till “Träning = Tandborstning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s