Mental styrka? YES

Först, innan vi börjar med något annat så måsta jag tacka er för all feedback angående mitt inlägg om kroppshets.

Jag förstår er mer än vad ni tror och jag är så tacksam över att jag kan hjälpa er ändra ert tankesätt när det kommer till detta! 
Det är ett stort problem och ibland behöver man bara läsa någon annans tankar för att börja tänka om. Hänger ni med på vad jag menar? 

Just nu sitter jag i solen och tänker på alla er tjejer som jag under dessa år fått träffa och hjälpa samt hur många som blivit mentalt starka. 

Och ni som dragit er ut ur ätstörningar, destruktiva förhållanden, från hetsträningar, från skönhetsideal som är fake, från allmänt negativa delar av livet. Er vill jag hylla! Ni är så sjukt grymma.

Hur jag hjälpt till är ingenting då jag egentligen inte gjort så mycket, men den resan dessa töser gjort är helt otrolig.

Detta har jag gjort samtidigt som dom kommit och pushat träningen till 100%. Så, hjälper styrketräning om man vill bli starkare psykiskt? För många, absolut. 

Att man känner att man kan göra något som man trodde var möjligt är en stor bedrift. Sen om det är att lyfta sin egna kroppsvikt i ett marklyft eller att bara ta sig till gymet och cykla i 45 min. Spelar inte så stor roll!

Träning är något många föraktar. Bara tanken på att ha en personlig tränare är helt uteslutet. Att ha en personlig tränare handlar inte om att man ska dö och känna sig brutalt utmattad, utan tanken med att ha en bra coach är att man själv i slutändan ska bli bättre. 

Sen om det innefattar att du ska springa allt vad du har i 10 minuter så är det bara att göra det, för det gör dig bättre. 

Så, hur blir man starkare i sig själv? 

För det första, sluta lyssna på människor som inte accepterar dig för den du är. 

Hitta något du är extremt svag på och gör det till din styrka.
Träna och förbättra.

Ta bort negativitet och saker som drar ner dig (detta kan vara det svåraste då vi kanske inte riktigt vet vad det egentligen är som får oss att må dåligt) 

Och viktigt! Skriv ner saker som är jobbigt för dig, saker som tynger dig och arbeta med dom. 

Byt ut vänner (WHAT?)
Har ni hört detta uttryck ” keep your friends close but your enemies closer”
Precis, detta är något som kanske känns konstigt men om du har vänner som du har bara för att ha, så ta bort dom.
Detta är något jag lärt mig med tiden, att det är bättre att ha 4 nära som älskar mig för den jag är villkorslöst än att ha 50 st som inte riktigt är på samma plan.

Och till slut, lär dig att älska dig själv.
Det är trots allt dig själv du ska leva med oavsett vad som händer i livet.

2 reaktioner till “Mental styrka? YES

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s